Zwart hardloopschoen Vongo New Balance Heren SxIqwFPq
Balance Wit Breedte Vk 4e schoenen New Navy Motion Court Control met Mens Tennis 806 10 Uk
Trainers 90 black Green Heren Covert New Crh Groen X Balance dark 4U7FqxI

Of het nu aan die eindeloze files of aan de zoveelste staking van het openbaar vervoer ligt: werknemers zijn het beu dat ze steeds vaker te laat op de werkvloer arriveren. En ook voor de werkgever in kwestie is dit niet bepaald gunstig. Het zal u niet verbazen dat huisarbeid omwille van bovenstaande redenen in de lift zit.

Control Balance schoenen Tennis 10 Court met Motion 4e Wit Navy Breedte 806 Vk New Mens Uk

Alsmaar meer werkgevers kiezen voor een systeem van thuiswerken. Dat verloopt echter niet altijd van een leien dakje. Veel bedrijven beschouwen de juridische omkadering en de interne communicatie als grote struikelblokken. Nochtans kan het ook voor uw organisatie de moeite lonen.

Meer flexibiliteit en een beter evenwicht tussen werk en privéleven

Acerta bevroeg 1.700 werknemers naar hun visie omtrent thuiswerken. Wat bleek? Voor 64% van de respondenten is thuiswerk/telewerk nog niet mogelijk. Toch zou 1/3de van hen hier graag toegang tot willen. Vandaag laat 36% van de werkgevers thuiswerk en telewerk toe. Vooral bedienden, kaderleden en directie krijgen toegang tot thuiswerk/telewerk, telkens goed voor 80%. Meestal gaat het over 1 à 2 dagen per week.

Voor werknemers is huisarbeid de ideale manier om het hoofd te bieden aan de toenemende fileproblematiek en om de combinatie werk en privé te optimaliseren. Verder heeft de Wet Werkbaar en Wendbaar Werk van 5 maart 2017 een reglementair kader rond thuiswerken en telewerken gecreëerd. Naast het structureel thuiswerk/telewerk is nu ook occasioneel en sporadisch thuiswerk/telewerk mogelijk.

Leidinggeven op afstand en virtueel samenwerken

Allemaal leuk, die flexibele werklocaties. Voor managers en leidinggevenden kunnen ze echter een grote zorg zijn. Hoe weet u dat alles goed gaat? Bent u wel zeker dat uw medewerkers met de juiste dingen bezig zijn?

Management op afstand vergt een andere vorm van leidinggeven, die voor een groot deel op vertrouwen in de werknemer gebaseerd is. Toch zijn er enkele afspraken en maatregelen die u vooraf kunt treffen. Communiceer bewust met elkaar, laat medewerkers weten dat ze om instructies mogen vragen en dat ze met u en/of andere medewerkers kunnen sparren in het zoeken naar een oplossing. Gebruik aangepaste tools die het mogelijk maken met elkaar in contact te blijven.

Zet duidelijke afspraken op papier

Uw werknemers van thuis laten werken beïnvloedt uiteraard uw werkorganisatie. In beide gevallen dient u een schriftelijke arbeidsovereenkomst af te sluiten. In België kan u uw werknemers niet zomaar terugroepen gezien u de arbeidsovereenkomst niet eenzijdig kan wijzigen. U heeft een wederzijds akkoord nodig tussen uw werknemer en uzelf. Het is daarom sterk aangeraden om duidelijke afspraken op papier te zetten.

Wilt u in uw onderneming van thuiswerk een succes maken? Tijdens onze opleidingen komt u alles te weten over de sociaaljuridische regelgeving omtrent thuiswerken en ontdekt u hoe u thuiswerk best formaliseert:

 

 

Refinement Balance New Refinement Sneakers Green Balance Green Sneakers Balance New Balance New Refinement Green Sneakers New 7F1Cq
New new Factory Women Green Outlet Sneakers Footwear Balance gUwqrXg
       

Leren om te doen

Sitemap

Uk New Balance Wit Breedte 10 Navy 4e Vk Control Motion met Court Tennis Mens schoenen 806 rvRw4qr1p Uk New Balance Wit Breedte 10 Navy 4e Vk Control Motion met Court Tennis Mens schoenen 806 rvRw4qr1p Uk New Balance Wit Breedte 10 Navy 4e Vk Control Motion met Court Tennis Mens schoenen 806 rvRw4qr1p Uk New Balance Wit Breedte 10 Navy 4e Vk Control Motion met Court Tennis Mens schoenen 806 rvRw4qr1p Uk New Balance Wit Breedte 10 Navy 4e Vk Control Motion met Court Tennis Mens schoenen 806 rvRw4qr1p Uk New Balance Wit Breedte 10 Navy 4e Vk Control Motion met Court Tennis Mens schoenen 806 rvRw4qr1p Uk New Balance Wit Breedte 10 Navy 4e Vk Control Motion met Court Tennis Mens schoenen 806 rvRw4qr1p
Balance Herfstwinter Sneakers het Sorteer 2018 New HqUB484