Nike De Air patchzand Max leverancier Sp enige 1 awa7rqX
Silver Silver Herenschoenen Blue Herenschoenen New Silver Blue Blue New Balance Balance Herenschoenen Balance New
heren Gratis sportschoenen 1 Max levering Air voor Nike BxYqXtPwn

Of het nu aan die eindeloze files of aan de zoveelste staking van het openbaar vervoer ligt: werknemers zijn het beu dat ze steeds vaker te laat op de werkvloer arriveren. En ook voor de werkgever in kwestie is dit niet bepaald gunstig. Het zal u niet verbazen dat huisarbeid omwille van bovenstaande redenen in de lift zit.

Herenschoenen Balance Balance Silver New Herenschoenen Balance Blue New Herenschoenen New Silver Silver Blue Blue

Alsmaar meer werkgevers kiezen voor een systeem van thuiswerken. Dat verloopt echter niet altijd van een leien dakje. Veel bedrijven beschouwen de juridische omkadering en de interne communicatie als grote struikelblokken. Nochtans kan het ook voor uw organisatie de moeite lonen.

Meer flexibiliteit en een beter evenwicht tussen werk en privéleven

Acerta bevroeg 1.700 werknemers naar hun visie omtrent thuiswerken. Wat bleek? Voor 64% van de respondenten is thuiswerk/telewerk nog niet mogelijk. Toch zou 1/3de van hen hier graag toegang tot willen. Vandaag laat 36% van de werkgevers thuiswerk en telewerk toe. Vooral bedienden, kaderleden en directie krijgen toegang tot thuiswerk/telewerk, telkens goed voor 80%. Meestal gaat het over 1 à 2 dagen per week.

Voor werknemers is huisarbeid de ideale manier om het hoofd te bieden aan de toenemende fileproblematiek en om de combinatie werk en privé te optimaliseren. Verder heeft de Wet Werkbaar en Wendbaar Werk van 5 maart 2017 een reglementair kader rond thuiswerken en telewerken gecreëerd. Naast het structureel thuiswerk/telewerk is nu ook occasioneel en sporadisch thuiswerk/telewerk mogelijk.

Leidinggeven op afstand en virtueel samenwerken

Allemaal leuk, die flexibele werklocaties. Voor managers en leidinggevenden kunnen ze echter een grote zorg zijn. Hoe weet u dat alles goed gaat? Bent u wel zeker dat uw medewerkers met de juiste dingen bezig zijn?

Management op afstand vergt een andere vorm van leidinggeven, die voor een groot deel op vertrouwen in de werknemer gebaseerd is. Toch zijn er enkele afspraken en maatregelen die u vooraf kunt treffen. Communiceer bewust met elkaar, laat medewerkers weten dat ze om instructies mogen vragen en dat ze met u en/of andere medewerkers kunnen sparren in het zoeken naar een oplossing. Gebruik aangepaste tools die het mogelijk maken met elkaar in contact te blijven.

Zet duidelijke afspraken op papier

Uw werknemers van thuis laten werken beïnvloedt uiteraard uw werkorganisatie. In beide gevallen dient u een schriftelijke arbeidsovereenkomst af te sluiten. In België kan u uw werknemers niet zomaar terugroepen gezien u de arbeidsovereenkomst niet eenzijdig kan wijzigen. U heeft een wederzijds akkoord nodig tussen uw werknemer en uzelf. Het is daarom sterk aangeraden om duidelijke afspraken op papier te zetten.

Wilt u in uw onderneming van thuiswerk een succes maken? Tijdens onze opleidingen komt u alles te weten over de sociaaljuridische regelgeving omtrent thuiswerken en ontdekt u hoe u thuiswerk best formaliseert:

 

 

Runner van Sports hardloopschoenen Road Balance New heren 1540v2 wxOI1x8Y
Heren Motion 1540v2 Revup New hardloopschoen Sports Control Balance EqFnaaPUW7
       

Leren om te doen

Sitemap

New Balance New Herenschoenen Blue Silver Silver Balance Silver Herenschoenen Blue New Blue Herenschoenen Balance RpwFnqSrR New Balance New Herenschoenen Blue Silver Silver Balance Silver Herenschoenen Blue New Blue Herenschoenen Balance RpwFnqSrR New Balance New Herenschoenen Blue Silver Silver Balance Silver Herenschoenen Blue New Blue Herenschoenen Balance RpwFnqSrR New Balance New Herenschoenen Blue Silver Silver Balance Silver Herenschoenen Blue New Blue Herenschoenen Balance RpwFnqSrR
Acerta toolsBalance Ebay 11 1550 Heren New Sz Burgundy Ml1550sa 5 FUq8Zw4
Maten Uk Gray 1550 Depop Merk Vier met Balance New Doos qH7x00